Kabouters

De kabouters is een groep voor meiden van 7 tot 11 jaar die het leuk vinden om samen met vriendinnen de natuur te ontdekken. Vind je het leuk om vuur te kunnen maken en touwen te kunnen knopen alsof het niets is? Of ben je liever iets aan het knutselen? Ben je dol op humor, de bossen en op spanning? Kom dan bij… de kabouters! Wij draaien op zaterdag van 14.00 tot 17.00, dus loop gerust een keertje binnen! Wilt u meer informatie over de kabouters, mail dan gerust naar kabouters@donboscogeldrop.nl.

Maak kennis met het kabouterstafteam

Resseke is mijn naam en ik kom uit Ressekerke. Samen met Djitter zorg ik als hoofdstaf voor onze groep en heb ik het contact met ouders op me genomen. In mijn dorp is alles mooi versierd en zo ingericht dat kinderen er heerlijk kunnen spelen. Vooral de feestdagen vind ik daarom super leuk. Mooie dingen knutselen voor bijvoorbeeld de kerstboom of thema accessoires voor het zomerkamp maken zijn favoriete bezigheden van mij.

Daaag, mijn naam is Djitter. Samen met Resseke ben ik hoofdstaf van ons team en houden we jou en je ouders op de hoogte van alle belangrijke nieuwtjes. In ons dorp hebben we een grote televisietoren waarmee we jullie nieuwtjes kunnen vertellen en een weerstation dat ervoor zorgt dat we altijd op de hoogte zijn van de laatste weersvoorspellingen, zodat ik samen met jou weet waar we op zaterdag kunnen spelen.

Filia dat ben ik. In Filidam vind je een hoge vuurtoren vanwaar ik heel Bambilië kan zien. Ik zorg ervoor dat er iedere week een leuk programma klaar staat voor de Kabouters en dat mijn stafteam het samen gezellig heeft. Ik hou graag het overzicht binnen de groep en regel dat alles soepel loopt, zodat iedere week weer een feestje is en de Kabouters zich nooit hoeven te vervelen.

Miegie uit Miegenum, aangenaam. Ik ben een ware spion die alle geheimen van Bambilië probeert te ontdekken.  Een moeilijke puzzel of geheimschrift ontrafelen? Geen probleem en zeker niet met de hulp van mijn kaboutergroep. Met alle kabouters ga ik graag op onderzoek uit en kom achter spannende geheimen. Samen kunnen we alles aan en zal iedere zaterdag een ware verrassing worden.

Hoi, ik ben Mops. Meestal vind je mij lachend tijdens een spel of creatieve activiteit, maar heel af en toe ben ik een echte mopperkont en word ik naar Moppereiland gestuurd. Wat me dan weer vrolijk maakt is een gezellige zaterdag met de kabouters die me flink laten lachen. Want plezier maken en lachen is toch wel het allerbelangrijkste om te doen en zeker als dat met allemaal gezellige kabouters is.

Holdorp is waar je mij vind en Holly is mijn naam! Ik begin ’s ochtends al met ochtendgymnastiek  en ren daarna als een speer richting de lunch. Het liefste ben ik de hele dag actief bezig, dus een stormbaan of potje slagbal zeg ik altijd ja tegen. Met de kabouters vind ik het dan ook erg leuk om buiten iets actiefs te doen. Ook een tocht lopen of op de fiets naar een nieuwe bestemming maken mij erg blij.