Rowans

De rowans is een groep voor jongens en meiden van 15 tot 18 jaar. Ze draaien op vrijdagavond van 20.00 tot 23.00 en organiseren per tweetal een leuk programma. De programma’s zijn daarom nooit hetzelfde en dit maakt het superleuk! voor meer informatie over de rowans kunt u gerust een mailtje sturen naar rowans@donboscogeldrop.nl.

Maak kennis met het rowanstafteam

Ik ben Hans, begeleiding van de rowans. Ik help waar nodig en doe eigenlijk allerlei verschillende taken binnen het stafteam. Doordat ik al het langste staflid ben van dit team weet ik hoe verschillende stafteams draaien en kan ik het beste van ieder team samenvoegen tot een mooi geheel. Dit maakt het iedere keer opnieuw weer een leuke uitdaging om deze enthousiaste groep rowans te draaien.

Thomas is in eerste instantie┬á bij de rowans gekomen als ondersteuning van Hans, maar zit hier nu erg op zijn plek. Hij helpt met het organiseren van zomerkamp en zorgt er met de overige stafleden voor dat de groep leert zelfstandiger te worden en nieuwe dingen te ontdekken. Omdat Thomas ook al andere groepen heeft gedraaid binnen onze scouting, heeft hij veel ervaring opgedaan waar hij nu leuke idee├źn uit kan opdoen.

Het nieuwste staflid is Silke. Ze is een tijdje weggeweest bij scouting, maar kon het toch niet laten om weer een keer te komen kijken als staflid. De rowans bevielen haar zo goed, dat ze staf werd van deze groep en nu volledig meedraait met alle taken. Silke biedt veel vernieuwing aan de groep en laat de rowans relatief vrij in hun keuzes. Hiermee leren de rowans ontzettend veel in een korte tijd, waardoor ze op alle vlakken enorm groeien.